Biserčići

fenečki biserčići

Fenečki Biserčići

S blagoslovom igumana Makarija počela je s radom i sekcija Fenečki biserčići.

Fenečki biserčići su vokalno – instrumentalni muzički ansambl. Osnovani su u oktobru 2021.godine pod rukovodstvom Zorice i Nikole Anastasijević.

Njih čine najmlađi članovi fenečke liturgijske zajednice koji imaju želju i volju da se bave negovanjem najlepšim etno, rodoljubivim i duhovnim melodijama, a neretko su na repertoaru i dečije pop-rok pesme. Oni ostaju nedeljom posle liturgije da zajedno vežbaju i usavršavaju svoje talente.

Probe vode Nikola Anastasijević i Zorica Anastasijević.

Omiljene pesme koje izvode Fenečki Biserčići:

Za Milion godina – Yu Rock Misija
Nemoj da me nerviraš – Poslednja igra leptira
Darija – Bajaga
Princeza – Dado Topić i Slađana Milošević
Pesma malom Anđelu – posvećena Milici Rakić, žrtvi bombardovanja 1999.
tekst: Milivoj Lemi Mrdaković
Jer ljubav je od svega jača – pesma posvećena Fenečkim Biserčićima
tekst: Katarina Jonović

Etno i rodoljubive pesme:

Usnila je dubok sanak
Sa Kosova zora sviće
Ne damo svetinje
Ne dam

Fenečki Biserčići pored svog šarenolikog repertara, znaju da izvode i repertoar svojih starijih drugara iz muzičkog ansambla Fenečki Biseri, kao i širok spektar pesama koje se u trenutku spontane inspiracije pojave na repertoaru, a svi znamo koliko deca mogu biti kreativna. Biti, biti, biti kreativna.

Fenečki Biserčići su naučili, za manje od godinu dana, preko 40 pesama, zbog čega smo veoma ponosni.  Učestvovali su na mnogim koncertima, među najznačajnijim i u Kolarčevoj zadužbini (9.maja 2021.) Pored umetničkog rada, takođe se bavimo i humanitarnim radom. Nastupali su na humanitarnim koncertima za decu sa Kosova i Metohije, gde se prikupljao novčani prilog za Božićne i Svetosavske paketiće. Prelep prizor kada deca prave paketiće, unoseći u njih svoju pažnju i ljubav, a zatim ih deliti drugoj deci.Ukoliko želite da i Vaše dete postane Fenečki Biserčić, kontaktirajte nas.