Бисерчићи

fenečki biserčići

Фенечки бисерчићи

Фенечки бисерчићи, подмладак Фенечких бисера, је вокално – инструментални музички ансамбл који је основан с благословом игумана Макарија у октобру 2021.године под руководством Зорице и Николе Анастасијевић.
 
Њих чине најмлађи чланови фенечке литургијске заједнице који имају жељу и вољу да се баве неговањем најлепших етно, родољубивих и духовних мелодија, а неретко су на репертоару и дечије поп-рок песме. Недељом после литургије они заједно вежбају и усавршавају своје таленте.
 
Пробе воде Никола Анастасијевић и Зорица Анастасијевић.
Фенечки бисерчићи данас имају богат репертоар. Омиљене песме које изводе су: Једна земља један тим,
Ти и ја постојимо и Јер љубав је од свега јача и Пружи ми руку – две песме које су посвећене Фенечким бисерчићима.
 
Фенечки бисерчићи поред свог шареноликог репертара, знају да изводе и репертоар својих старијих другара из музичког ансамбла Фенечки бисери. Па тако на њиховим наступима можете чути и песме  Уснила је дубок санак, Са Косова зора свиће, Не дамо светиње..
 
Фенечки бисерчићи две године узастопно организују Дечије никољданско сабрање у сусрет Св. Николи, 2021. у ДКЦБ и 2022. године у Сурчину.
 
Дечије никољданско сабрање ДКЦБ, 15.12.2021.
 
Светоникољданско дечије сабрање у ГО Сурчин, 16.12.2022.
 
Поред уметничког рада, такође се баве и хуманитарним радом. Показали су се правим домаћинима када су угостили децу са Косова и Метохије на три дана, учествовајући заједно  са њима на Дечијем никољданском сабрању и показивати им знаменитости и занимљивости Београда као што су Храм Св. Саве, Зоо Врт на Калемегдану, и дружећи се у Лол играоници у Земун Парку. Наступали су и на хуманитарним концертима за децу са Косова и Метохије, где су се прикупљали новчани прилози за Божићне и Светосавске пакетиће.
 
Уколико желите да и Ваше дете постане Фенечки бисерчић, контактирајте нас.