Na dar smo dobili, na dar i dajmo

Humanitarna akcija „Na dar smo dobili, na dar i dajmo“

Kontinuirani humanitarni rad naše grupe koji se ogleda u redovnim akcijama organizovanim s ciljem da pomognemo deci i našem narodu na Kosovu i Metohiji odvija se pod sloganom „Na dar smo dobili, na dar i dajmo“.

Idejni okvir svih naših aktivnosti je inspirisan Jevanđeljem. Kada Gospod šalje apostole na propoved govori im „na dar ste dobili, na dar i dajte“ ukazujući na to da sve što imamo dar je Božiji. Taj poziv je snažno odjeknuo i u našim srcima i poželeli smo da naše delovanje saobraženo s vrednostima koje negujemo bude svedočanstvo da se uvek i na svakom mestu s ljubavlju može poslužiti bližnjem. Da se Jevanđelje živi.

Ovogodišnja humanitarna akcija „Na dar smo dobili, na dar i dajmo“ započela je koncertom u Hramu Svetog Georgija na Bežaniji, 4. oktobra. Ove godine, sakupljamo sredstva za opremanje odeljenja muzičke škole u Donjem Korminjanu i Berivojcu (Kosovska Kamenica).

Više vesti:

Nikoljdanski Sabor 2021

Nikoljdanski dečji sabor

Nikoljdanski dečji sabor 2021 Prvi Nikoljdanski dečji sabor Prvi Nikoljdanski dečji sabor održan je 15. decembra 2021. godine u DKC-u. Proslavili smo Svetog Nikolaja kroz pesmu, igru i dečju graju.

Pročitaj ostatak